Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sagari satsar vidare – ska dela ut stipendium på 100 000 kronor

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Linn Andersson, verksamhetschef Sagari AB. Foto: Maria Holmén/TR BILD

Storsatsande Sagari AB vill premiera yngre tränare.
En utvald person får välja en av de, nyligen, inköpta ettåriga hästarna samt erhåller 100 000 kronor i stipendium.
– Gallringen kommer att ske nu under sensommaren och hösten, säger verksamhetschefen Linn Andersson.

Publicerad:

Vid Menhammar Online Sales handlade Sagari AB ytterligade unghästar och nyligen presenterades Linn Andersson som tvåbent tillskott i stallet, hennes titel är verksamhetschef.

“Helt fantastiskt”

– Styrelsen har valt att plocka in en verksamhetschef utifrån som är insatt i det som rör travsport och hästägande. För travsporten är det väldigt roligt att personer hårdsatsar och att jag får vara med på det tåget känns helt fantastiskt, särskilt eftersom de (James Roselin och Alexander Huhtinen reds. anm.) har väldigt goda grundläggande värderingar, säger Linn Andersson.

I dagarna presenterades ytterligare ett grepp – satsning på unga tränare.
– Sagari är ett ungt företag som satsat på unga hästar och därför ligger det också i företagets filosofi och dna att satsa på unga tränare.

Häst i träning – samt 100 000 kr

Unga tränare upp till 35 år kan ansöka om stipendiet på 100 000 kronor samt möjligheten att välja en häst att få i träning.
– 18 ettåringar finns i stallet just nu vilka ska köras in av Kajsa Frick och Leif Witasp, ungefär halva kullen ska sedan till någon annan, eller några andra, tränare och av dessa kommer stipendiaten att få välja häst.

Intresset har varit stort.
– Telefonen har gått varm och det är jäkligt kul, det känns inte som att gallringen kommer att bli lätt!

I informationsmeddelandet som gått ut till de sökande nämns det Linn poängterade med värderingar:
”Alla Sagaris samarbetspartners ska stå upp för alla människors lika värden. Genom inskickande av svar bekräftar du att du delar dessa värderingar.”

Så fungerar gallringen

– Det som kommer att ske kommande veckor är att gå igenom ansökningarna för att gallra ned till 15 personer där telefonintervjuer kommer att hållas. I sista gallringen kvarstår fem personer som vi besöker i stallmiljö samt bjuder på middag, säger Linn Andersson.

Vinnaren kommer att presenteras i månadsskiftet september-oktober.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.