Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trio får stipendium av Stig H Johansson

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Stig H Johansson, här med Victory Tilly. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Det står nu klart vilka som får Stig H-stipediet 2020. En trio får chansen till en god utbildning.

Publicerad:

I ett pressmeddelande meddelas att Kim Moberg, Dwight Pieters och Victor Rosleff tar hem Stig H:s stipendium för 2020. Därmed blir trion en del av idel ädel namn som fått chansen att utbilda sig och förhoppningsvis stärka sina kunskaper på resan mot att bli travtränare.

Kim Moberg, född 1996, arbetar sedan 2015 för Svante Båth på Solvalla och har etablerat sig som en av landets skickligaste lärlingar. I år går hon mot ett rekordår som kusk med 29 segrar, varav två i Svenska Travligan (STL). Segerprocenten ligger på runt 24 och hon har över 1,5 miljoner i inkörda prispengar.

- För mig är det jättestort och häftigt att tilldelas Stig H:s stipendium. Det är bara att titta på listan med de som fått utmärkelsen tidigare. Jag ser fram mot att delta i utbildningsprogrammet. Det har ett brett upplägg och innehåller ämnesområden som är viktiga för en travtränare, säger Kim Moberg i pressmeddelandet.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Kim Moberg. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Dwight Pieters, född 1990, är bördig från Belgien och har tävlat framgångsrikt i Frankrike, men nu satsar han helhjärtat på att bli en del av den svenska travsporten. Sedan 2019 arbetar han som försteman i Robert Berghs organisation och har på två år snabbt gjort sitt namn känt. I år har han tagit 16 segrar och kört in 1,1 miljoner kronor.

- I mars har jag varit här i två år och nu bestämt mig för att stanna i Sverige. Stipendiet är det största en lärling kan få utanför att vinna stora segrar och jag blev väldigt överraskad, tacksam och stolt när Stig H ringde mig. Utbildningsprogrammet kommer hjälpa mig att fortsätta utvecklas inom travet, säger Dwight Pieters.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Dwight Pieters. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Victor Rosleff, född 1998, kommer från dansk travtränaradel. Morfar är legenden Walter Kaiser-Hansen och Axel Jacobsen hans mentor. Genombrottet kom 2019 med 24 segrar, bland annat i Lärlings-SM. Victors framgångar har fortsatt i år med 24 segrar och 2,5 miljoner kronor inkört. Lovorden från Björn Goop och arbetsgivaren Peter Untersteiner är många.

– Det här betyder mycket för mig. Det är en stor ära att i hård konkurrens bli utvald av Stig H Johansson och tilldelas stipendiet. Jag vill och behöver lära mig mer och från min arbetskamrat Henriette Larsen som fått stipendiet tidigare har jag bara fått höra positivt om utbildningen, så det här ser jag fram emot, säger Victor Rosleff.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Victor Rosleff. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.