Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ungdomsstipendium till minne av Karl-Erik Bender

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Åke Svanstedt firade stora framgångar med Palema-hästar på svensk mark. Både Gidde och Torvald Palema vann Elitloppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Resa, boende och två veckors praktik hos Åke Svanstedt.
Det är vad två stipendiater kommer att få med start i år.
Karl-Erik Benders ungdomsstipendium instiftas nu i sommar.

Publicerad:

Karl-Erik Bender var en av landet främsta uppfödare och hästägare. I början av 2022 gick han bort vid 87 års ålder.

– Det går inte förstå hur mycket tid och energi han lagt ned på travet. Det var hans liv. Han älskade våra bolag men hästarna var livet och han pratade alltid om att vi är ett av de vinstrikaste stallarna någonsin, sade sonen Ove Bender kort efter Karl-Eriks bortgång.

Han var starkt förknippad med Axevalla och det är elever från årskurs två på Axevalla Hästcentrums gymnasieutbildning om kan söka stipendiet. Två vinnare väljs av en kommitté och presenteras under trippeltrav i sommar då Karl-Erik Benders Minneslopp körs.

För de två stipendiaterna väntar en resa till USA och Åke Svanstedt som Bender hade stort samarbete med, inklusive två veckors praktik, i mars kommande år. Värdet uppgår till 25.000 kronor per person, vilket Sulkysport skrivit om.

FAKTA

Stipendiets värdegrund

  • Stipendiaterna ska vara bra representanter för skolan och travsporten. De ska ha en målsättning med sin utbildning och en vilja att förkovra sig och utvecklas inom sporten.
  • Vara en god skolkamrat.
  • Vida på ansvarskänsla.
  • Ligga i fas i skolarbetet och arbeta för godkända betug i kurserna.
  • Via på stort intresse för kunskapsutbyte.
  • Ha goda kunskaper i engelska. 
ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.