Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travtränarnas Riksförbund lämnar in motförslag

Foto: DENNIS ENGELBO/TR BILD
Jan Halberg. Foto: DENNIS ENGELBO/TR BILD

I slutet av april kommer det att fattas beslut om hur Svensk Travsports styrelse ska komma att se ut. Nu står det klart att Travtränarnas Riksförbund väljer att lämna in ett motförslag till valberedningens förslag.

Publicerad:

Generalsekreteraren i Travtränarnas Riksförbund, Staffan Osterling, var inne på det i en intervju med Travronden för ett par veckor sedan. Att man inom TR förde diskussioner om att arbeta fram och lämna in ett motförslag eller inte.

Nu är beslutet fattat. TR tog på onsdagen beslutet att man ska lämna in ett motförslag och nominera sin ordförande Jan Halberg: ”Proffstränarna är en bärande komponent i Svensk Travsports uttalade målsättning att svensk travsport ska ha hästar och utövare i världsklass. Utövarna av professionella travtränare bedriver verksamheten långsiktigt inriktat genom uppbyggnad och drift av gårdar för träning av travhästar samt med ansvar för anställd personal. På senare år har de ekonomiska omständigheterna i sporten dessutom gjort att proffstränarna i ökad utsträckning blivit ägare och uppfödare till en större andel av det svenska travhästbeståndet.

TR:s styrelse anser utifrån dessa grundläggande utgångspunkter att det borde vara en självklarhet att proffstränarna är representerade i ST:s styrelse.”, skriver basorganisationen på sin hemsida.

– Travtränarnas Riksförbund har länge jobbat för en plats i Svensk Travsports styrelse och jag känner stolthet över att det blev mitt namn som kommit fram i denna process, säger Jan Halberg till Travtränarnas Riksförbunds hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.