Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alaviuhkola står fast: "Fanns samsyn på förtroenderådet"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Flera av travsällskapen har efter förtroenderådet gått ut och kritiserat Svensk Travsports ordförande Marjaana Alaviuhkolas uttalande till Travronden, där hon menade på att det fanns en samsyn. Ett uttalande hon fortfarande står fast vid.

Publicerad:

Förtroenderådet i fredags har skapat stora rubriker. Frågan som avhandlades i fredags handlade om hur arbetet med organisationsförändringen ska fortlöpa. Och Marjaana Alaviuhkolas uttalande om att det fanns samsyn mellan alla parter, togs inte emot väl av ett flertal travsällskap. Men fortfarande står Marjaana Alaviuhkola, styrelseordförande Svensk Travsport, fast vid sitt uttalande.

– Förtroenderådets beslut, som ingen sade sig vara emot, var att genomföra rådslaget och att komplettera med de frågor som väcks och inkludera dessa i den fortsatta processen. Där fanns en samsyn på förtroenderådet och det är positivt, säger Alaviuhkola.

– Jag och styrelsen förväntar oss att rådslaget nu genomförs med öppet sinne och med travsportens bästa för ögonen. Rådslaget är ett erbjudande till våra ägare och intressenter att på ett likartat och transparent sätt diskutera travets framtid utifrån ett antal frågor. Styrelsen var också mycket tydlig på förtroenderådet att det är travsällskapen och basorganisationerna som har ägaransvaret och bestämmer, inte styrelsen. Om travsporten ska vara kvar i nuvarande organisation, utveckla den eller välja en annan väg, beslutas av ägarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.