Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Remy Nilson i ny ordföranderoll

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Remy Nilson har haft många uppgifter inom hästsporten och nu blir han även styrelseordförande för Hästnäringens Nationella Stiftelse. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Remy Nilson blir från och med 1 juli ny styrelseordförande i Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS).

Publicerad:

Det här skriver HNS i ett pressmeddelande. Remy Nilson var under många år vd för ATG och sitter just nu bland annat i Svensk Travsports styrelse.

– Efter många år och olika roller i hästnäringen känns det spännande att få det här uppdraget. Det är många viktiga frågor de närmaste åren, och jag ser fram emot att anta de utmaningarna tillsammans med styrelsen, säger Remy Nilson i pressmeddelandet.

Han efterträder Anders Källström, som suttit på posten i 1,5 år. 

I HNS styrelse sitter representanter från stiftarna LRF och ATG som varje år utser två ordinarie styrelseledamöter samt en suppleant var till styrelsen. På ATG:s mandat sitter ledamöter från Svensk Travsport och Svensk Galopp, som i sin tur äger ATG. Dessutom har även Svenska Ridsportförbundet (SvRF), via en överenskommelse med ATG och LRF, ytterligare två ordinarie platser samt en suppleant.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.