Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Björn Andersson blir vd och sportchef på Örebrotravet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Örebrotravet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Örebrotravets vd Robin Thörn slutar sin tjänst i höst.
Ny chef blir Björn Andersson, 58, som därmed återvänder till travet.
– Det är svensk travsport jag brinner allra mest för, säger han.

Publicerad:

I ett pressmeddelande under måndagen berättade Örebro Travsällskap att det blir ett skifte på högsta positionen i höst. Robin Thörn som tillträdde för drygt ett år sedan lämnar rollen som vd av personliga skäl. Ersättare blir Björn Andersson som under året 2007-2014 arbetade som travbanechef för Örebro samt Lindesberg och de sista åren även för Mantorp. För stunden arbetar han som partner- och evenemangsansvarig, tidigare klubbchef, i KIF Örebro.

– Jag har jobbat med damfotboll på högsta nivå i fyra år och det har varit fantastiskt att försöka förbättra för damfotbollen, men det jag brinner för allra mest är svensk travsport, säger han.

Vilka nya insikter tar du med dig till travet den här gången?

– När jag slutade då såg man mörka moln kopplat till spelbiten, med bolag som konkurrerade mot ATG:s monopol som numera inte finns och i dagsläget står sig ATG bra på spelmarknaden. Nu är det andra utmaningar, det här med urbanisering – det man hör är att det är svårt att rekrytera personal till att jobba med hästar. Förr växte nog barn upp, eller kom i tidig kontakt med häst, på ett annat sätt och var då beredd att jobba mer med kroppen än vad som är fallet nu. I dag är det mer aktuellt att vara influencer och liknande, säger han.

På kort sikt, vilket blir din viktigaste uppgift som vd och sportchef för Örebrotravet?

– Det finns mycket i pipeline som Robin satt igång och det är något som vi ska fortsätta med. Banbelysning ska bytas, jag ska arbeta med att stärka Örebrotravet i stort, säkerställa antalet tävlingsdagar och liknande.

Björn Andersson tillträder den 1 november.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.