Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sven Eriksson blir ny chef på Dalatravet

Foto: Lars Jakobsson/ TR Bild/Erik Ersson/Montage
Sven Eriksson är ny travbanechef och vd för Dalatravet. Foto: Lars Jakobsson/ TR Bild/Erik Ersson/Montage

Tidigare i år stod det klart att Kaj Närhinen slutar som sportchef på Dalatravet. Nu har banan gjort klart med en ny chefslösning.

Publicerad:

Sven Eriksson blir ny travbanechef och vd för Dalatravet. Sven Eriksson har redan det operativa ansvaret, men kommer att anställas som Travbanechef från den 1 september. Det rapporterar Dalatravet via ett pressmeddelande.

Efter drygt åtta år på sin post som sportchef för Dalatravet valde Kaj Närhinen att sluta. Istället för att anställa en ny sportchef väljer Dalatravet att anställa Sven Eriksson som travbanechef och vd med ansvar för en del av sportchefens tidigare uppgifter.

– Jag är övertygad om att den här lösningen gör att Dalatravet kommer att få bättre möjligheter att genomföra större investeringar och de förändringar som krävs när även travet förändras, säger Anders Jonsson, ordförande i Dalarnas Travsällskap, pressmeddelandet.

Sven Eriksson:

– Jag ser fram mot att arbeta heltid med Dalatravet som jag ägnat en stor del av mitt liv på fritiden åt. Dalatravet står redan mycket starkt i Travsverige. Vi har god tillväxt i de yngre åldrarna och potential att växa ännu mer. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.