Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästgalan blir TV-evenemang

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
SHK:s orförande Jerry Nilsson är nöjd över TV-lösningen när det gäller Hästgalan. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Den traditionella Hästgalan i början av februari ställs in, men istället kommer de olika vinnarna att presenteras under en utökad specialsändning i TV4 och TV12.

Publicerad:

I år hann ATG, Svensk Travsport och Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) arrangera Hästgalan för 2019 års bästa prestationer kort innan pandemin bröt ut på allvar i Sverige. Men lördagen den 6 februari 2021 blir det av naturliga skäl ett annat upplägg. Istället för ”liveshow” på Waterfront i Stockholm flyttas det hela istället till den lördagens V75-sändningar i TV4 och TV12. Enligt ett pressmeddelande från ATG ska det utökade sändningen pågå mellan 14.30 och 20.00.

– Vi börjar ju bli vana vid digitala lösningar och det här är ännu en. Det känns ändå bra och viktigt att vi har hittat ett sätt att kunna hylla alla de som gjorde 2020 roligare för oss som uppskattar travsport, säger Svenska Hästsportjournalisters Klubbs ordförande Jerry Nilsson.

När det gäller Årets Häst 2020 blir upplägget det samma som tidigare. Det innebär att alla som vill kan vara med och rösta, men att Svenska Travjournalisters Klubb har 50 procent och svenska folkets samma del. De fyra kandidaterna presenteras av SHK den 16 januari. Kandidaterna till övriga Årets-kategorier släpps den 15 och 17 januari.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.