Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stig H Johansson hyllades på Hästgalan

Foto: TR BILD
Stig H Johansson hyllades med en stående ovation på Hästgalan. Foto: TR BILD

Vid årsskiftet valde Stig H Johansson att inte förnya sin licens.
På fredagen hyllades legendaren på Hästgalan i Göteborg.

Publicerad:

Stig H Johansson har haft en karriär som saknar motstycke i Svensk Travsport. Med 8.206 vinster är han den klart segerrikaste tränaren genom alla tider. 

Vid årskiftet valde Stig H att inte förnya sin licens och en över 50 år lång karriär var då till ända.

I lördags avtackades Stig H Johansson på Solvalla – och under fredagen fick han ta emot nya hyllningar på Hästgalan. Efter en hyllningsfilm ställde sig gästerna upp i en stående ovation.

– Tack för allting du gjort för Svensk Travsport, Stig. Det är en ära att ha dig här, säger Per Skoglund som är kvällens konferencier.

De fick stipendiet

I samband med hyllningen delades Stig H Johanssons skötarstipendium ut. Priset på 35.000 kronor gick till Christine Håkansson och Fredrica Sandberg. Den förstnämnda har jobbat med hästar under många år. Idag arbetar hon hos Håkan K Persson

Fredrica Sandberg sköter om årets treåring Fame And Glory och har även haft hand om stjärnor som Calgary Games och Villiam.

– Jag är chockad, detta fanns inte på världskartan. Jag har många år i branschen och det är första gången man får uppleva något sådant här. Jag har väl aldrig haft några idoler men sett upp till Stig H sedan man var en liten tjej och sprang runt på stallbacken, säger Christine Håkansson till TV4.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.