Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wilma Karlsson blev Årets komet

Foto: TR BILD
Wilma Karlsson blev Årets komet 2023. Foto: TR BILD

Wilma Karlsson hade ett succéår i fjol med två STL-segrar och vinst i dam-SM. På Hästgalan i Göteborg utsågs hon till Årets komet.
– Jag är väldigt tacksam för att få ta emot det här priset, säger hon.

Publicerad:

Lärlingen hos Johan Untersteiner vann 18 lopp under 2023 och körde in över 1,5 miljoner kronor. En klar förbättring av hennes tidigare siffror. På Hästgalan prisades hon som Årets komet med drygt 50 procent av rösterna.

– Jag är väldigt tacksam för att få ta emot det här priset. Jag trivs mycket bra hos Peter och Johan och är glad för att jag fick börja där och köra ännu mer. Jag trivdes också hos Olof Thorson där jag jobbade innan. Det var ett svårt beslut att byta men jag är väldigt glad över att jag gjorde det, säger Wilma Karlsson på Hästgalan.

I oktober vann Wilma Karlsson dam-SM och det blev även seger i två STL-lopp. Dagen innan julafton kom också första V75-segern i Mantorp. Övriga nominerade till Årets komet var Malte Handfast, Niclas Hammarström och Tom Johansson.

Årets tränare: Johan Untersteiner

Med 39 procent av rösterna blev Johan Untersteiner årets tränare för 2023 då vann flest lopp och körde in mest pengar i Sverige. Det blev 249 vinster och nästan 34 miljoner kronor i prispengar. 

Den största vinsten kom i Kungapokalen med Dancer Brodde. Johan Untersteiner är på semester och medverkade på länk vid prisutdelningen.

– Det är verkligen pricken över i:et att vinna ett sådant här pris. Jag tycker överlag att vi hade ett väldigt bra 2023. Det är ett bra team bakom detta och jag tycker att alla inblandade ska vara stolta över året, säger Johan Untersteiner.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Johan Untersteiner mottog priset på länk. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Andra raka för Djuse

År 2022 vann Magnus A Djuse den allsvenska körsvensligan för första gången. Den bedriften upprepades i fjol då han var ohotad i toppen och körde in över 49 miljoner kronor. 

Dessutom blev han champion på hemmabanan Solvalla och vann bland andra Finlandia-Ajo, Harper Hanovers lopp, Sprintermästaren och Svenskt Travoaks. 

På Hästgalan i Göteborg utsågs 23-årige Djuse till årets kusk för andra året i rad. Han fick hela 74 procent av rösterna.

– Det känns väldigt kul. I fjol var det en stor överraskning, men nu kändes det som en bra chans att vinna. Det händer väldigt mycket på ett år. Trots att jag blev Årets kusk i fjol har jag varit bättre under 2023, säger Magnus A Djuse på Hästgalan.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Magnus A Djuse blev Årets kusk 2023. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.