Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter 19 månader – ingen publikbegränsning på V75

Foto: OLA WESTERBERG / TR BILD
Imorgon kör Skellefteå sin årliga V75-omgång Foto: OLA WESTERBERG / TR BILD

I morgon körs den första V75-omgången sedan publikrestriktionerna släpptes.
Skellefteåtravet tror på många besökare.

Publicerad:

7 mars 2020. Det var senast en V75-omgång kördes utan publikrestriktioner. I morgon är Skellefteåtravet den första banan som kan släppa på full publik. Något som glädjer travbanechef Joakim Johansson.

– Det betyder allt, både för oss och de aktiva. Vi har marknadsfört oss så mycket vi kan. Det är slutsålt i restaurangerna där vi kan ta emot styvt 300 personer. Vi kommer bland annat att ha foodtrucks och ett lekland för barn. Det kommer finnas något för alla. Vi märker att det är ett stort intresse för morgondagen.

Året ut är det gratis att gå på alla travtävlingar. För att komma in på banan måste man registrera sig och hämta hem en fribiljett. Imorse var drygt 800 biljetter beställda till publikplatserna.

– Vi har folk vid entrén som hjälper till med registreringen. Trycket är bra. Just nu visar prognosen elva grader och ingen nederbörd. Vi kan inte vara mer nöjda, det är ovanligt varmt för oss den här årstiden, säger Johansson och fortsätter:

– Vädret är avgörande för oss. Många bestämmer sig inte förrän de drar upp rullgardinen på morgonen.

Att publikrestriktionerna är lyfta betyder inte att coronaviruset är borta. Det finns fortsatt människor som inte vill samlas i grupper. Något som Joakim Johansson och Skellefteåtravet tar hänsyn till.

– Jag tror det kommer att gå jättebra. Vi har ju en fördel i de stora ytorna. Det är enkelt att gå undan. Det märks att vissa är oroliga men vi kommer att se till att det inte blir för stora klungor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.