Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så mycket kostar Elitloppet 2024

Foto: Rickard Hansson/TR BILD
Här, på Elitloppsterassen, kan man inte boka platser. Den är, liksom många andra ställen, öppen för samtliga besökare. Foto: Rickard Hansson/TR BILD

På måndag släpper Solvalla ett urval av restaurangbiljetterna till Elitloppet 2024.
Priserna är i stort sett på samma nivå som i år.
– Vi tror inte att marknaden tål mer och är beroende av publikfesten, säger vd Jörgen Forsberg.

Publicerad:

Klockan 09.00 på måndag förmiddag släpper huvudstadsbanan ett begränsat antal biljetter till Elitloppet 2024 med fokus på de allra bästa platserna på exempelvis Bistron och Valla Krog. Nytt för i år är att biljetter till Hohneck-tältet (första sväng) och Första parkett (vid staketet) släpps även nu, medan biljetterna till Kongressen – som tidigare – släpps i vår.

– Vi vill förnya oss och skapar gärna en buzz redan nu. De här biljetterna säljs under en begränsad period och då vi släpper nu finns möjligheten att göra en julklappsgrej av det. Just den publiken har vi inte riktigt i Kongressen och man skulle kunna vända på det: Nu släpps vissa biljetter i förtid, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Solvallas vd Jörgen Forsberg. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Prisnivåerna är identiska med fjolåret, förutom på målläktaren där en biljett för lördag-söndag kostat 2.590 kronor, en höjning med 400 kronor.

– Den produkten är annorlunda nästa år, vi har sett över den och maten kommer vara förändrad till i maj. 

“Måste ligga kvar”

Noterbart i ljuset av samhällsekonomin är att helgbiljetten – entré för fredag-söndag – fortsatt ligger kvar på 490 kronor.

– Trots att våra kostnader ökar lika mycket som för alla andra i samhället och det gäller mat, dryck, staket – ja, allt – så har vi inte höjt det priset. Vi har känt att vi måste ligga kvar där då vi inte tror att marknaden tål mer. Dessutom är vi beroende av att publiken kommer så att det blir en publikfest. 

FAKTA

Priser Elitloppet 2024

  • Helgbiljett: 490 kr.
  • Målläktaren: 2.590 kr (höjning från 2.190 kr).
  • Första parkett: 2.590 kr.
  • Hohneck-tältet: 2.790 kr.
  • Bistron: 2.790 kr.
  • Valla Krog: 3.890 kr. 

Priserna gäller per person och inkluderar plats lör-sön samt entré till fredagarna, vad och hur maten serveras varierar. Exempelvis gäller grilltallrik på första parkett medan en delitallrik gäller på målläktaren. På Valla Krog är det en tvårätters meny.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.