Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så säljer biljetterna till Elitloppet

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

I går onsdag släpptes de första biljetterna till Elitloppet nästa år.
Solvalla är nöjda med försäljningen så här långt.
– Vi sålde för en miljon under de första 45 minuterna, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Publicerad:

Det här blir första gången på tre år som Solvalla kan in full publik den sista helgen i maj. Jörgen Forsberg är nöjd med hur det flöt på under den första dagen.

– Vi sålde för en miljon under de första 45 minuterna. Det var ungefär som vanligt. Det blir alltid ett tryck under första timmen och sedan mattas det av lite. Till hela elitloppshelgen har det sålts 13 422 biljetter, säger han och fortsätter:

– Ett helgpaket räknas dock som tre biljetter då vi måste ha koll på hur många som är inne varje dag. Till Valla Krog finns det ströplatser kvar.  När det gäller helgbiljetterna till Don Fanucci Zet-tältet finns det 66 kvar och till Målcaféet är det 31 kvar. Sammanlagt har vi sålt för 1 360 000 sedan i går, säger Jörgen Forsberg.

Alla biljetter till Elitloppshelgen släpptes dock inte igår.

– Vi släppte entrébiljetterna till söndagen, helgbiljetten på publikplats, målläktaren, Valla krog och Don Fanucci Zet-tältet som vi döper om efter den senaste vinnaren varje år. Det vi såg direkt var att Valla Krog sålde bra. Vi har lösbiljetter till lördagen kvar samt till Kongressen och Bistron som brukar vara de riktiga storsäljarna. Dessa släpper vi den 28 februari. 

Premiär för vaccinationsbevisen

Sedan den 1 december måste man visa upp ett giltigt vaccinationsbevis för att komma in på evenemang med över 100 personer inomhus. Solvalla och många andra banor i Sverige har dock valt att kräva covidpass för samtliga publikplatser, även de som är utomhus. 

I går var det första gången som beviset krävdes på Solvalla.

– Vår upplevelse var att det gick bra. Besökarna var upplysta om vad som gällde. Det var några fall med icke-giltiga bevis och någon som bara tagit en spruta, men det blev inget bråk eller tjafs. Vi har likt flera andra banor valt att köra covidpass på hela arenan för att undvika att alla inte ska röra sig fritt. Om vi inte gjort det så hade vi behövt börja dela in arenan i zoner igen och det blir ingen bra besöksupplevelse, säger Forsberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.