Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olle Goops Minnesfond har fått stor respons

Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Olle Goop. Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild

Under fredagen begravs Olle Goop. Efter hans bortgång har arbetet med att utveckla Björntaget till Olle Goops Minnesfond påbörjats. Styrelseledamoten Bengt Kjell berättar om arbetet – och om responsen till minnesfonden.

Publicerad:

Onsdagen den 20 april gick Olle Goop bort. På fredagen äger begravningen av honom rum. Nu arbetas det med att göra om Björntaget till Olle Goops Minnesfond.

– Arbetet med att göra omtaget har inletts med representanter från Svensk Travsport, undertecknad och Björn Goop. Vi har börjat diskussionen för hur vi ska förändra och utveckla syftet med Björntaget. Utgångspunkten för fonden kommer fortsatt vara att stötta barn, ungdomar och bredden i travsporten, säger Bengt Kjell, styrelseledamot i Björntaget.

I stället för kondoleanser och blommor till begravningen har familjen önskat bidrag till minnesfonden. Med stor respons som följd.

– Responsen har varit fantastisk och vi har passerat en halv miljon i insamlade pengar. Jag tycker att responsen väldigt mycket motsvarar det Olle Goop stod för. Det är väldigt många som skickat in mindre bidrag och dessutom större organisationer och hästägare som lämnat större bidrag. Jag vill verkligen rikta ett stort tack till alla inblandade som bidragit till att förverkliga möjligheterna att skapa en ordentlig minnesfond.

Vad blir nästa steg i arbetet med minnesfonden?

– Arbetet kommer att fortsätta som vanligt. Vi förväntar oss att komma en bra bit med omtaget under sommaren.

FAKTA

Olle Goops Minnesfond

Begravning sker den 20 maj i den närmsta kretsen. I stället för kondoleanser och blommor önskar vi bidrag till en minnesfond för Olle Goop. Insamling sker via Björntaget.

Swisha ditt bidrag till 123 228 27 54 eller använd bankgiro 5467-6218. Alla bidrag kommer att uppmärksammas och tackas.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.