Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det fanns inget alternativ"

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Lars Björk. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Efter ett år som ordförande för Stockholms Travsällskap valde Lars Björk att avgå under måndagens årsmöte. För Travronden berättar han om beslutet.

Publicerad:

Under måndagen hade Stockholms Travsällskap årsmöte. Där valde att ordförande Lars Björk att hoppa av sitt uppdrag – efter ett år på posten. Slutar gör också vice ordförande Christer Häggström samt styrelseledamoten Jessica Ortiz Bergström.

– Det stämmer. Ett sådant här uppdrag ser jag som ett förtroendeuppdrag. Valberedningen föreslog mig som ny ordförande för kommande året, men jag har fått indikationer på att det finns ett väldigt litet förtroende – och finns det ingen tillit blir det svårt för mig att verka fortsättningsvis, säger Lars Björk och fortsätter.

– Det känns helt rätt. Jag känner att jag inte kan se mig själv i spegeln och fortsätta utan att vara säker kring att förtroendet för mig finns. Det fanns inget alternativ.

Lars Björk berättar om ett utvecklande år – och att travsporten andas framtidstro.

– Det har varit ett intressant år i styrelsen och det har även varit intressant att vara med på resan med Svensk Travsport och organisationsfrågan. Det har varit bra diskussioner och det har funnits en framtidstro i de forum som jag deltagit i.

Kenneth Dolk är ordförande i valberedningen för Stockholms Travsällskap.

– Vi blev lite chockade eftersom vi enhetligt föreslagit omval på Lars Björk för ett år. Christer Häggström sa redan förra året att han, efter sju år i styrelsen, inte kommer att ställa upp för omval i år.

Ny ledamot i Stockholms Travsällskap är Ola Bergström. Styrelsen består därmed, utöver Ola Bergström, av Stefan Johansson, Lars Jonsson Bergman, Hans Backe och Anders Holmgren

Anders Holmgren har utsetts till tillförordnad ordförande fram till travsällskapets höstmöte. På höstmötet kommer en ny ordförande att utses.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.