Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

1.09-travaren Waffle Cone har dött i Italien

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Waffle Cone med Erik Adielsson inför starten i Treåringseliten för ston 2017. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

1.09-travaren Waffle Cone har dött i sviterna av ett virus efter att i år fått ett hingstföl efter Face Time Bourbon.

Publicerad:

Sjuårige Waffle Cone (e. Muscle Hill) presenterade sig på allvar för den svenska publiken när hon i Frode Hamres regi och körd av Erik Adielsson segrade i Treåringseliten för ston under elitloppshelgen 2017. Waffle Cone sprang in cirka 1,5 miljoner kronor och flyttades sedan till Italien för avelsarbete. Där fick hon i år ett hingstföl efter Face Time Bourbon. Tyvärr dog dock miljonstoet en tid efteråt.

– Det skedde inte under fölningen, utan på grund av ett virus som hon fick efteråt. Det hela är väldigt tragiskt och gör ont. Lyckligtvis gick det bra för fölet, som fick en amma och det gick perfekt redan i första försöket, berättar Rebecca Christoffersen för Trav Og Galopp-Nytt.

Hingstfölet har fått namnet French Connection och ägs av paret Erik och Rebecca Christoffersen samt en italienare. Hästen ska registreras i Italien.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.