Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Christina Medin minns Olle Goop

Foto: TR BILD
Christina Medin fotad med sin häst Bean Streep till ett reportage 2006. Foto: TR BILD

Tidigare A-tränaren Christina Medin kommer ihåg tiden som hästskötare hos Olle Goop med stor glädje.
– Vi hade jättekul och allt var så enkelt.

Publicerad:

Det var mellan 1985-1987 som Christina Medin tillbringade några roliga och lärorika år hos dåvarande stortränaren Olle Goop.

– Det fanns nog runt 70 hästar på Åby och ett 30-tal på Asserdal. Jag jobbade på Åby och hade bland annat Jori Turja, Dennis Andersson, Jonas Olsson, Jari Vuori och Lotta Björkman (skötare till stjärnhästen Grades Singing, reds. anm.) som arbetskompisar.

Två gånger i veckan körde man snabbjobb.

– Ja, måndagar på rakbanan och torsdagar höll vi till på rundbanan. Däremellan handlade det om många motionsturer. Numera vistas hästarna mycket i hagen, men på den tiden joggade man dem mest varje dag mellan snabbjobben.

Christina kommer bland annat ihåg egna passhästar som Frank och Ivory Broline

– I stallet fanns jättebra hästar som vann nästan varje vecka inom dåvarande V65. Allt var liksom tipp topp: det kändes så enkelt.

Vad var det då som gjorde Olle Goop till sådan väldigt bra kusk och tränare?

– Han hade rätta känslan fingrarna. En jäkla driver som också var duktig på att balansera.

Christina blev själv A-tränare 2007, men lämnade in licensen efter 2019. Derbytrean Bowling Inferno var hennes allra bästa.

– Jag har känt Daniel Wäjersten sedan barnsben och det är en bra kille. Vi har Bowling Inferno kvar i hans träning medan Bowling El Mar ska betäckas, berättar Christina, som tog emot den dystra nyheten om Olle Goops bortgång nere i Florida.

– Ett på alla sätt väldigt tråkigt och jobbigt besked.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.