Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redén: "Olle är trav för mig"

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Daniel Redén. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Olle Goop styrde Daniel Redéns passhäst Lucky Po till seger 1998. Drygt tio år senare arbetade Redén en kort sejour på gården i Kil – nu hyllar han en av travsportens största genom tiderna.

Publicerad:

Många aktiva har formats genom att ha arbetat på Goops gård i Kil. En av dem är Daniel Redén. Han håller Olle Goop som den allra största i travsporten tillsammans med Stig H Johansson.

– Jag arbetade ett kort tag hos Björn och på den korta tiden hann jag bilda mig en bra uppfattning om Olle. Han var högst delaktig i gården och i träningen. Det måste ha varit 2008 eller 2009, precis innan jag började arbeta för Stall Zet. Jag minns Olles värme. Det finns varma människor i världen och Olle var en otroligt varm människa. Olle Goop och Stig H är svenskt trav för mig. Det är så jag är uppväxt. Olle i sin dress och Stig H i sin. Det kommer alltid sitta kvar i huvudet på mig, säger Daniel Redén.

Hur tog du emot beskedet att Olle Goop gått bort?

– Väldigt tragiskt och hemskt. Mina tankar går till Björn och Annika. Det är den närmsta kretsen som blir mest lidande. Förhoppningsvis är Olle på en väldigt bra plats.

Daniel Redén minns när Olle Goop körde hans dåvarande passhäst hos Stefan Melander, Lucky Po, till seger i ett uttagningslopp till E3 på Bergsåker i juni 1998.

– Han var en speciell häst men Olle kunde köra alla typer av hästar. Han vann försöket och det var under den perioden Lucky Po fick sitt stora genombrott.

Hur ser du på den stora mängd aktiva som arbetat för honom och sedan tagit steget och blivit egna tränare?

– De har haft så otroligt mycket framgångar. Sådana duktiga hästkarlar lär vidare saker. Han var väldigt öppen. Men det jag slås av från tiden jag arbetade där är att många av de människorna jag arbetade med då är kvar där än idag. Olle och hela familjen Goop är en stor anledning till det.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.