Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbytvåan är död

Foto: TR BILD
Gylden Balder i samband med en större seger på Momarken. Foto: TR BILD

En trippelmiljonär och derbytvåa har lämnat jordelivet.

Publicerad:

Det är tolvårige Gylden Balder (e. H.G.Balder) som vandrat vidare till de evigt gröna ängarna. Ägaren och uppfödaren Bent Olav Wigdal tog det beslutet efter att hästen slagit upp ytterligare en gaffelbandsskada efter starten på Bjerke den 12 september.

– Vid en skanning visade det sig vara en känning på gaffelbandet i högra bakbenet. Den var inte så stor, men jag orkar inte en runda till. Hästen har fått så många chanser, men det är tunga dagar nu, säger Bent Olav Wigdal till Trav Og Galopp-Nytt (plus).

Gylden Balder tog 22 segrar på 52 starter och tjänade nästan 3,4 miljoner norska kronor. Han slutade som fyraåring bland annat tvåa i Norskt Travderby bakom Tekno Odin, men slog den sistnämnde i DNT:s 5-åringslopp på Drammen som femåring. Där var det hela 500.000 norska kronor i förstapris och det är också den segern som Bent Olav Wigdal håller som den absolut största.

Noterbart är att Gylden Balder aldrig blev godkänd i aveln på grund av en lös benbit.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS