Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnaren Viking Va Bene död

Foto: LE TROT
Derbyvinnaren Viking Va Bene inför ett lopp i Frankrike. Foto: LE TROT

Norske derbyvinnaren Viking Va Bene har fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna.

Publicerad:

För några veckor sedan tvingades kretsen kring tolvårige Viking Va Bene (e. Rite On Line) ta det svåra beslutet att avliva hästen.

– Hästen drabbades av en tarmsjukdom och av djurskyddsskäl fanns inget annat att göra än att avliva hästen, berättar Sigbjörn Kolnes för Trav Og Galopp-Nytt.

Viking Va Bene tog sin största seger i Norskt Travderby 2014 men hade sin penningmässigt starkaste säsong 2016 hos Fabrice Souloy i Frankrike. Då blev det flera halvstora segrar och totalt 2,7 miljoner kronor. Sammanlagt sprang Viking Va Bene in sex miljoner norska kronor och vann 25 lopp.

– Det är otroligt stort att vinna Derbyt, så det håller jag högst. Men det var också enormt det som hästren presterade i Frankrike. Där gjorde han det verkligen bra, säger Sigbjörn Kolnes vidare till TGN.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.