Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelmiljonären Pave Faks är död

Foto: TR BILD
Pave Faks vid segern i Sjunga Bests Minne på Östersundstravet år 2017. Foto: TR BILD

Han är Järvsöfaks snabbaste avkomma och har vunnit flera V75-lopp i Sverige. I förra veckan tvingades 12-årige Pave Faks avlivas.

Publicerad:

Pave Faks (e. Järvsöfaks) gjorde hela 186 starter och tjänade drygt två miljoner kronor. Bland annat blev det tre V75-segrar på svensk mark och ett rekord på 1.19,4ak vilket gör honom till Järvsöfaks snabbaste avkomma genom tiderna.

Han tränades, ägdes och föddes upp av John Mogset. För Trav365.no berättar han att han hittade Pave Faks skadad i hagen under torsdagen och hans liv gick inte att rädda.

– Jag hittade honom i hagen där han går med våra två tvååringar. Han ska ha blivit slagen i hoven. Det var ingen trevlig syn när hoven bara dinglade under hästen, säger Mogset till Trav365.no

– Han var en ordentlig typ med mycket positiv energi. Han var lugn och trevlig, ville alltid träna och var helt enkelt en rolig häst att jobba med. Samtidigt var han så lugn och trevlig, folk frågade om han var en valack.

Pave Faks gjorde sin sista start i september 2022. Han blev 12 år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.