Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-vinnaren togs bort efter skada

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Uncertain Age och Tomas Malmqvist. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Den dubbla miljonären och E3-vinnaren Uncertain Age har lämnat jordelivet. Hästen bröt benet i hagen och kretsen kring henne tvingades ta det tråkiga beslutet.

Publicerad:

Tomas Malmqvist firade stora framgångar på tävlingsbanan med Uncertain Age. Stoet vann långa E3 i Eskilstuna 2016 och sprang in 2,3 miljoner kronor under karriären. Nu har hon hastigt vandrat vidare till de evigt gröna ängarna efter att hon brutit benet i hagen.

– Vi vet inte riktigt vad som hände henne. Det syntes inget yttre våld på hästen, men hon bröt ena benet. Vi tog in henne till en klinik, men det fanns inget annat val än att ta bort henne, säger Tomas Malmqvist.

Uncertain Age slutade tävla i höstas och var dräktig med Fabulous Wood. För Tomas Malmqvist är segern i E3 det bästa minnet från tävlingsbanan med hästen.

– Naturligtvis är den segern det starkaste minnet. Men hon gjorde många bra prestationer under karriären och travade en 1.10-tid vid fyra tillfällen. Nu var hon dessutom dräktig för första gången. Det är bara en så tråkig historia…

Uncertain Age blev sju år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.