Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Empire avlivad efter lopp i Ålborg

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Empire vid en seger på Jägersro. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Danske stjärnan Empire är död. Efter lördagens lopp i Ålborg konstaterades ett kotbensbrott och hans liv gick inte att rädda.

Publicerad:

Empire startade under lördagskvällen i Danska Jubileumspokalen i Ålborg. Redan i första sväng galopperade han och togs ur fältet. 

Efter loppet visade det sig att han brutit ett kotben, och det fanns inget annat val än att avliva hästen. Detta skriver Travservice.dk.

Sjuåringen tränades av Tomas Malmqvist under största delen av karriären och var hela tiden en av E-kullens bästa hästar. På de 14 första starterna blev det tio segrar som bland annat innefattade Danskt Travkriterium och Prix Cagnes-Sur-Mer på Jägersro.

Sprang in över två miljoner

Som äldre tävlade Empire mestadels i Frankrike där det blev ett flertal framgångar på Vincennes.

Sedan augusti i fjol tränades hästen av Flemming Jensen. Totalt blev det 12 segrar på 32 starter och han sprang in 2.447.383 kronor.

Jubileumspokalen vanns av Rene Kjaer och First Blood. Under kvällen avgjordes även fyraåringsloppet Ålborgs Stora Pris och där gick segern till Henrik Will som kördes av Ken Ecce.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.