Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Escada är död

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Escada. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Treårige Escada har gått ur tiden. Under gårdagen visade hon symptom på kolik och hennes liv gick inte att rädda.

Publicerad:

Det var stall Markus B Svedberg som själva meddelade det inträffade via sociala medier.

“Det är med tunga hjärtan vi nu styr bussen mot Axevalla och en av årets bästa helger. Våran fantastiska Escada finns inte mer. Det va igår morse vi kom till stallet och hon visade tecken på kolik. Lukas körde då sin passhäst till kliniken där hennes liv tyvärr inte gick att rädda. Vi kommer sakna den lilla hästen med det stora klivet och tackar ödmjukast för att vi har fått lära känna henne. Vi i stallet vill ge alla ägarna en extra tanke och klappar om våra kära hästar lite extra just idag”, skriver stallet.

Escada inledde karriären i fjol som tvååring. Hon vann sina två första starter och var sedan tvåa i Svampen. Hon kvalade in till Svensk Uppfödningslöpning och slutade oplacerad efter galopp i finalen.

Hon utsågs senare till årets tvååring på hemmabanan Sundbyholm. I år gjorde hon tre starter med en andraplats som bästa resultat.

Escada startade åtta gånger, vann två lopp och tjänade 507.500 kronor. Hon blev tre år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.