Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Galius dödsorsak fastställd

Foto: TR BILD
Galius. Foto: TR BILD

Natten före Prix de Bretagne rycktes Galius hastigt ifrån sin tränare Séverine Raimond i en misstänkt förgiftning. Nu har svaret kommit på vad som orsakade Prix d’Amérique-tvåans död.

Publicerad:

Förra året var han tvåa i Prix d'Amérique bakom Davidson du Pont. I somras och höstas förberedde Séverine Raimond Galius inför det pågående vintermeetinget och hingsten fanns också med i startlistan till det första B-loppet Prix de Bretagne på Vincennes den 20 november.

Där kom Galius aldrig till start. Hästen dog natten inför loppet i en misstänkt förgiftning. Nu, drygt två månader senare, har Galius dödsorsak fastställts, rapporterar Paris Turf.

– Resultatet av bakteriella undersökningar i matsmältningsinnehållet påvisade onormala och rikliga förekomster av clostridium perfringens och aflatoxin i tunntarmen, blindtarmen och den vikta tjocktarmen. Vid obduktionen kunde vi dra slutsatsen att hästen drabbats av en matsmältningsinfektion med clostridium av livsmedelsursprung, säger hästens veterinär Aymeric Michel, enligt Paris Turf.

Galius blev sex år gammal, han vann 16 lopp och sprang in 769.100 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.