Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Häst dog i samband med lopp på Åbytravet

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Jon Walter Pedersen, sportchef Åbytravet. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Vid det andra loppet på Åbytravet under onsdagen skedde det som inte får hända.

Publicerad:

I det andra loppet på Åbytravet ramlade Joakim Lövgrens Miss Mahar omkull. Det var 1.200 kvar som hästen tappade tempot i ledningen, varpå Joakim Lövgren valde att styra ner på open stretch-spåret för att utgå ur loppet. Ett par hundra meter senare, ramlade hästen ihop. Trots livräddningsförsök gick hästens liv inte att rädda.

– Miss Mahar ramlade omkull och när jag pratade med Joakim Lövgren efter händelsen berättade han att han inte trodde det var något allvarligt fel på hästen i förstaläget när han beslutade för att utgå ur loppet, men sedan segnade hon ner. Man påbörjade hjärtmassage på Miss Mahar och man såg livstecken, men när veterinären kom fram ebbade livstecknen ut och hästen avled, tyvärr, säger Jon Walter Pedersen, sportchef Åbytravet.

– Det är alltid tråkigt när sådant här händer - man tänker på kretsen kring hästen. Och för oss på Åbytravet var det andra dödsfallet på ganska kort tid. Miss Mahar kommer transporteras till Uppsala och Statens Veterinärmedicinska Anstalt under natten, för att obduceras, säger Jon Walter Pedersen.

Miss Mahar, efter Maharajah undan Tamina Silas, blev fyra år. Hon tjänade 137.500 kronor på nio starter och vann ett lopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.