Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Häst dog igen i samband med tävling

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Bo Westergård fick tränarseger på Åby med tvingades också uppleva att femåriga stoet Glide For The Win dog under värmningen. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

För andra dagen i rad dog en häst i samband med tävling. På Åby segnade Bo Westergård-tränade Glide For The Win ner i värmningen och hennes liv gick inte att rädda.

Publicerad:

Det var lärlingen Christian Sejer i Bo Westergårds stall som värmde det femåriga stoet Glide For The Win (e. Charly du Noyer) runt 18.40. Åbys Marknadschef Kristoffer ”Fölet” Jakobsson följde det hela från sidan.

– Hästen värmdes i lugna farter i långvagn och plötsligt lade den sig ner. Christian klarade sig bra men tyvärr råkade Glide For The Win ut för det vi brukar prata om som plötslig död. Veterinären var snabbt på plats och kunde konstatera att hästen inte längre var i livet. Glide For The Win ska nu transporteras direkt till SLU och tävlingskvällen kommer att fortsätta utan någon musik med respekt för hästen och kretsen kring henne.

Glide For The Win tog under sin karriär åtta vinsten och tjänade drygt 400.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.