Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Häst dog på Bergsåker

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Torsdagens åttonde lopp på Bergsåker fick ett tragiskt efterspel. Real Masterpiece föll ihop på banan och hans liv gick inte att rädda.

Publicerad:

– Hästen felade på långsidan och när han kom till 200-pinnen gick han omkull. Det fanns inget att göra. Hästen var nog redan död när han stöp, säger Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist.

– Det är väldigt tråkigt för alla inblandade. De som jag har pratat med tror att det rör sig om en inre blödning av något slag.

Real Masterpiece tävlade för tränaren Joakim Reiser och kördes av Tomas Pettersson i torsdagens lopp. Pettersson klarade sig oskadd från händelsen.

– Han har inga skador och mår bra rent fysiskt, säger Thomas Almqvist.

Senare på kvällen skrevs Real Masterpieces ägare, Stall Klacken, om den tragiska incidenten på sin Facebooksida
“I dag har vi upplevt den värsta travdagen någonsin. Vår älskade Real Masterpiece omkom ikväll. Vi har haft tre fantastiska år tillsammans med den här fina killen, en helt underbar individ. Vi har upplevt många fina minnen tillsammans. Fruktansvärt att förlora en familjemedlem så här, vi kommer att sakna dig.”

Real Masterpiece blev åtta år.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.