Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hobby de L'iton är död

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
André Eklundh bakom Hobby de L'iton. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

I december 2019 gav Hobby de L’iton Sofia Aronsson en V75-seger. Nu är han död, berättar Axevallatränaren.

Publicerad:

”Nu har himmelen fått en ny stjärna. Hoppas du får trava på mjuka moln däruppe kompis och att du får alla tjejer du drömt om we miss You Hobby de L’iton. #fuckcancer" står det i Sofia Aronssons inlägg som publicerades på onsdagseftermiddagen.

Hobby de L’iton (e. Niky) blev sju år gammal. Hästen är från Nederländerna men har tävlat i Sverige. Först tränades han av Jörgen Westholm och senare av Sofia Aronsson. Hingsten hann med att ordna V75-jubel i båda stallen.

– Han åkte ner till Frankrike efter att han inte hade varit så bra som han skulle. Han hade lite olika problem hela tiden. Det kanske hade att göra med cancern, men han var väldigt rejäl och skör som han var. Ägaren ville få hem honom och testa där nere under vintern. Vi pratade i går och jag fick veta att han hade fått somna in på grund av cancer, säger Sofia Aronsson till Travronden. 

I december 2017 slog han Short In Cash på Åby tillsammans med Oskar J Andersson i gamla regin. Nästan på dagen två år senare vann han ett klass-I försök i Sofia Aronssons regi. Då med André Eklundh i sulkyn.

Totalt blev det tio segrar och 80.072 euro intjänat på karriärens 30 starter.

– Det var en väldigt fin häst. Han kunde skrika och hålla på när han tyckte att det var rätt, men han var artig. Han visste hur man uppförde sig och han var som ett helgon mot oss. 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.