Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Omtyckte Sven Lindblom avliden

Foto: TR BILD
Sven Lindblom dog i onsdags. Foto: TR BILD

En av landets största profiler inom hästsporten har gått bort. Sven Lindbloms hjärta orkade inte längre och han avled i onsdags.

Publicerad:

Travtränaren Stefan Melander kommer att sakna sin käre vän och mentor.

– ”Svenne” var unik på många sätt. För det första hade han aldrig några problem. Om han mot förmodan fick ett problem så löste han det snabbt bara genom att vara positiv. Ingen människa spred sådan glädje som ”Svenne”. Det var aldrig tråkigt att vara med honom, vi reste tillsammans i flera olika länder och jag har många fina minnen med honom, säger Melander.

Sven Lindblom var bror med Harry, Kurt, Olle och Knut - samtliga travtränare i mellan-Sverige. De ägnade sitt liv åt tävling och träning. Sven tog ett steg till, han ville lära sig om hästens anatomi, hur den stora hästkroppen fungerade, och blev veterinär. I många delar en annorlunda veterinär som jobbade utanför den traditionella läroboken.

– ”Svenne” gick alltid sin egen väg. Det verkade ibland som han kunde kommunicera med hästarna genom sina händer. Det är svårt att förklara men det var magiskt på något sätt. Han hittade saker på hästar som ingen annan veterinär hittade. Vi arbetade ihop i över 30 år. Han har haft stor betydelse för mina framgångar, allt från Lucky Po till Nuncio, berättar Melander.

Robert Bergh, Jörgen Westholm, brorsonen Åke Lindblom och Ulf Nordin är ytterligare några framgångsrika travtränare som samarbetat med Sven Lindblom. De har berättat om en ovärderlig utbildning i hästkunskap.

– Tillsammans med Sören Nordin är ”Svenne” den störste och bäste. Han hade också en förmåga att lära ut och han ville verkligen lära ut allt han visste. Han älskade människor och hästar, spelade ingen roll om det var en travhäst eller en liten ponny. Jag är otroligt glad över att jag fick gå i hans hästskola, säger Stefan Melander.

Sven Lindblom från Sala blev 79 år.

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Stefan Melander minns sin vän och kollega Sven "Svenne" Lindblom. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.