Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Örjan Kihlström minns Margareta Wallenius-Kleberg

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Margareta Wallenius-Kleberg och Örjan Kihlström. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

From Above, Maharajah, Who’s Who. Trion är bara ett urval av Menhammars uppfödningar som Örjan Kihlström firat stora framgångar med. Så här minns kusken Margareta Wallenius-Kleberg efter hennes bortgång.

Publicerad:

– Även om jag visste att hon varit dålig är det tungt när det händer. Det går aldrig att komma ifrån, säger Örjan Kihlström dagen efter att Margareta Wallenius-Kleberg gått bort.

– Hon har betytt otroligt mycket för svensk travsport, en av de som betytt allra mest. Travsporten blir aldrig riktigt densamma utan henne.

För Örjan Kihlström personligen har firat enorma framgångar med hästar uppfödda på Menhammar Stuteri.

– Hon har haft otroligt stor betydelse för min karriär och mina framgångar också med alla fina uppfödningar som jag fått chansen att köra. Hon har en stor plats i mitt hjärta förstås.

Örjan Kihlström nämner en trio hästar som han minns extra mycket.

– From Above sticker ut med allt han gjorde. Det var första segern i Kriteriet, i Derbyt och i Elitloppet för mig. Prix d’Amérique-segern med Maharajah och hela hans karriär går inte att komma ifrån. Inte heller derbysegern med Who’s Who som är efter Maharajah och som har From Above som morfar. Det är många otroligt fina stunder jag fått uppleva tack vare Margareta.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.