Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ralf Vadsmo död

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Ralf Vadsmo i samband med en tv-sändning. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Ralf Vadsmo är död.
Travexperten påträffades under tisdagen med ett hjärtstopp och blev 59 år.
”Vi kommer alltid att älska dig pappa”, skriver sonen Douglas Wessman till Travronden.

Publicerad:

Det var under tisdagen som Ralf ”Raffe” Vadsmo avled hastigt. Aftonbladet skriver att det handlar om ett hjärtstopp. För 16 år sedan blev han ett ansikte i trav-tv där han jobbade fram till 2015. Under den tiden hade han bland annat Åsa Elmroth som kollega.

– En jättechock först och främst, han var en fantastisk kollega och även en god vän till mig. Jag tittade igenom bilder i telefonen och slogs över hur mycket roligt vi gjort. Han var alltid mån om sina kollegor och sin omgivning. En väldigt omsorgsfull och vänlig person, säger hon. 

“Aldrig en tråkig stund”

Peter Henriksson är en annan av Vadsmos tidigare trav-tv-kollegor som också chockades av beskedet.

– Otroligt ledsamt och sorgligt att höra att han lämnat oss alldeles för tidigt. Jag har väldigt många varma och fina minnen tillsammans med honom. Vi reste landet runt och gjorde travsändningar under flera år och det var aldrig en tråkig stund, högt i tak och mycket skratt – dessutom var han en påläst och ambitiös kollega samt en fin och omtänksam vän, säger han. 

– Vi skulle ha setts för några månader sedan men det kom något emellan. Det gör jäkligt ont att veta att den chansen inte kommer igen. Mina tankar går till hans söner och den närmaste familjen.

Foto: Lars Jakobsson/Thomas Blomqvist/TR B
Ralf Vadsmo i sulkyn(!) bakom en ponny och tillsammans med Per Skoglund och Åsa Elmroth i programmet "Vass eller kass". Foto: Lars Jakobsson/Thomas Blomqvist/TR B

Ytterligare en person som han lärde känna via travet var David Neves som föreslog för dåvarande produktionsbolaget OTW att han skulle börja i trav-tv. Efter att Ralf slutat med Kanal 75-sändningarna hade han en paus från travoffentligheten i några år. Sedan i januari 2019 var han expert i Svenska Spels travsändningar med just David Neves.

– Vi har känt varandra länge och gjorde en sändning tillsammans så sent som i förra veckan. I lördags snackade vi efter V75-omgången så som polare gör och han suckade lite över att Real Scotch åkte dit på linjen i den sista avdelningen. Ett väldigt sorgligt och hastigt besked. Jag minns honom framför allt som en väldigt rolig vän. 

Ralf Vadsmo blev 59 år och efterlämnar sex barn. Genom sonen Douglas Wessman har familjen godkänt en publicering.

 ”Vi kommer alltid att älska dig pappa”, skriver han.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.