Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rulle Roc dog på Åmålstravet

Foto: TR BILD
Oskar J Andersson har en tuff kväll i Åmål. Han fick se Rulle Roc ramla livlös till backen efter 300 meter av V86-6 och hästens liv gick inte att rädda. Foto: TR BILD

Kort efter start i V86-6 på Åmålstravet hände något hemskt. Per Lennartsson körde Oskar J Andersson-tränade Rulle Roc som blev helt okontaktbar och stannade efter 300 meter. Hästens liv gick inte att rädda.
– Det var något som brast. För mig är det ingen fara men för kretsen kring hästen är det förstås väldigt tragiskt, säger Per Lennartsson till Kanal 75.

Publicerad:

Sexårige Rulle Roc (e. Zola Boko) gjorde sin åttonde start för året och inledde från 20 meters tillägg. Per Lennartsson märkte tidigt att något var fel.

– Redan 100 meter innan hästen stannade förstod jag att det inte skulle gå väl. Det kan hända oss människor också att något inne i kroppen brister, säger Per Lennartsson.

Loppet blåstes förstås av och det tog lite tid innan tävlingarna kunde återupptas. V86-6 avgörs nu istället som sista lopp för kvällen. Resten av tävlingskvällen kommer att genomföras utan musik.

– Jag mår förstås inte alls bra just nu. Det här var en häst som alltid var pigg och glad men nu tvingas vi åka hem utan vår kompis. Jag har varit med om något liknande en gång som anställd men det här var första gången det hände som egen tränare, säger Oskar J Andersson till Kanal 75.

Rulle Roc tog under sin karriär sex segrar och sprang in nästan 400.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.