Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så hyllas Margareta på hemmabanan Solvalla i dag

Foto: Leif Norberg/ALN
I dag tävlades det på Solvalla och alla kuskar bar sorgeband. Här syns Björn Goop och Örjan Kihström under tävlingsdagen. Foto: Leif Norberg/ALN

I fredags gick Margareta Wallenius-Kleberg bort. På söndagen körs tävlingar på hennes hemmabana Solvalla för första gången sedan dess – där kommer hon att hyllas både i dag och i framtiden.

Publicerad:

Solvallas sportchef Anders Malmrot förbereder sig för en ny tävlingsdag. I dag, söndag, är första tävlingsdagen på huvudstadsbanan sedan Margareta Wallenius-Klebergs bortgång i fredags. Första start äger rum klockan 13.45 och i samband med tävlingsdagen kommer Wallenius-Kleberg att hedras.

– I dag har vi tävlingsdag där vi kommer hedra henne med tyst defilering och där alla kuskar kommer att ha sorgband. Sedan kommer alla som är här till lopp ett bli ombedda att ställa sig upp för en tyst minut för att hedra henne, säger Anders Malmrot.

Hur Margareta Wallenius-Kleberg kommer att hedras på Solvalla på sikt är än så länge inte fastslaget.

– Längre fram kommer vi att diskutera i vilken större form vi kan hedra henne och hennes namn och ära. Men exakt hur det ska göras är för tidigt att säga. Det är en fråga för styrelsen och sällskapet, säger Anders Malmrot.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.