Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST om hur Olle Goop kan hyllas

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Robert Karlsson, sportchef på Svensk Travsport. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På onsdag har det gått en vecka sedan Olle Goop somnade in. Han hyllades på Åbytravet i fredags – och på förbundet är diskussionen om framtida hyllningar igång.

Publicerad:

Robert Karlsson är sportchef på Svensk Travsport med flera starka minnen av Olle Goop. Han träffade honom på Solvalla tidigare i år.

– Beskedet att Olle gått bort var verkligen oväntat. Jag träffade honom på Solvalla när det var utdelning av guldnålarna. Det var en celeber skara människor på plats och jag hade äran att vara med där. Jag pratade kort med Olle den gången och han var glad precis som han brukade vara. Han såg verkligen pigg och kry ut, säger Robert Karlsson.

Hur ser du på det Olle Goop gjort för travsporten?

– Han har varit en konstant. Namnet Olle Goop är ett varumärke tätt knutet till travsporten. Det är väldigt få namn som är så starkt knutet till travet som hans namn är. Även marginellt intresserade personer kopplade hans namn till vår bransch. Den livsgärning han gjorde var på alla sätt enastående. Han har fostrat många duktiga hästmänniskor och var duktig på att dela med sig av sin kunskap. 

– Som kusk var han oerhört duktig på att bära hästarna i loppen. För egen del minns jag när jag var vd på Solvalla och fick ringa honom och berätta om diskningarna av Jag de Bellouet och Let’s Go i Elitloppet 2006. Från ett ögonblick till ett annat var Olle Goop dubbelsegrare i Elitloppet. Han blev otroligt förvånad och trodde nog att jag skojade med honom först.

Har ni börjat fundera över ett eventuellt minneslopp i hans namn?

– Vi har givetvis börjat fundera på det men vi har ingenting klart ännu. Jag tycker att Åby gjorde en väldigt fin gest med minnesceremonin. Någonting kommer att göras och det har lyfts några idéer men inget beslut är fattat. Jag hoppas att det ska bli något tyngre med tanke på att han är en av de tyngsta aktörer vi haft i travsporten. Sedan ser jag det som ett måste att det sker i nära samarbete med de banor, Rättvik, Åby och Färjestad, som hade allra mest med honom att göra.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.