Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storloppsvinnaren B.B.S.Sugarlight avlivad

Foto: TR BILD
Fredrik Solberg med sin favorithäst B.B.S.Sugarlight. Foto: TR BILD

Svenskfödde storloppsvinnaren och elitloppshästen, B.B.S.Sugarlight, har vid 15 års ålder blivit avlivad hemma i Norge på grund av djurskyddsskäl.

Publicerad:

Det är B.B.S.Sugarlights tränare och ständige följeslagare, Fredrik Solberg, som berättar den tråkiga nyheten för trav365.no

– Han blev avlivad med anledning av djurskyddsskäl efter en ögonsjukdom. Vi har under senaste året provat flera behandlingsformer utan att lyckas och hästen har lidit av det hela. Det var inte heller aktuellt att avlägsna ögat, det förtjänade inte hästen på äldre dagar, säger Fredrik Solberg till trav365.no.

Två storsegrar

De två största segrarna i karriären kom 2015 i Olympiatravet och Oslo Grand Prix. Samma år slutade B.B.S.Sugarlight (e. Super Light) femma i både Elitloppet (trea i försöket) och VM-loppet på Yonkers Raceway. Han vann bland annat också två upplagor av Prijs der Giganten och deltog i Elitloppet även 2016 (utslagen i försöket).

Sammanlagt blev det 26 segrar på 116 starter och drygt 9,5 miljoner kronor i insprungna pengar. Sista starten gjordes den 12 januari 2019 på Jägersro (oplacerad). 

– Det var en fantastisk häst som tog oss på äventyr som det inte ens gick att drömma om. Han fick efter tävlingskarriären en fin pensionärstid under fem år hos mina föräldrar. Där levde han livet och hade det helt fantastiskt, säger Fredrik Solberg vidare till trav365.no.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.