Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storloppsvinnaren Lie Detector är död

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Lie Detector under elitloppshelgen 2008. Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

Hon vann E3, Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet. Nu har Lie Detector gått ur tiden, 18 år gammal.

Publicerad:

Det är Travkompaniet som meddelar nyheten via sin hemsida

“En av våra absolut största hjältar Lie Detector är borta. Stoet som bland annat vann högaktuella Stochampionatet 2008 hittades i morse död i sin beteshage”, skriver Travkompaniet under fredagen.

Lie Detector föddes 2004 och tävlingsdebuterade i april som treåring. I den femte starten kom första stora segern då hon vann Guldstoet på Axevalla. I de efterföljande två starterna vann hon försök och final i Långa E3. Senare under säsongen blev det andraplatser i Svenskt Trav-Oaks och Breeders Crown. 

Under fyraåringssäsongen blev det storslam med seger i både Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet. Hon gick sedan ut mot hingstarna i Svenskt Travderby där hon vann uttagningsloppet och slutade trea i finalen som vanns av Sahara Dynamite. Hon utsågs samma år till Årets sto.

Femåringssäsongen 2009 kom att bli hästens sista på tävlingsbanan. I sista starten blev det en andraplats i Sto-SM på Åby.

Hästen tränades av Stefan Hultman under hela karriären och kördes av Örjan Kihlström i 28 av karriärens 30 starter. Hon sprang in 5.264.871 kronor.

Lie Detector blev 18 år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.