Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superstoet Giant Diablo är död

Foto: TR BILD
Giant Diablo (här med Örjan Kihlström) har travat vidare till de evigt gröna ängarna. Foto: TR BILD

Ett av de bästa svenskfödda stona genom alla tider är död. Giant Diablo sprang in över 13 miljoner och hade under en tid det absoluta världsrekordet.
– Tack för alla underbara minnen du gett oss alla som har varit dig nära, skriver hästens skötare Malin Boman-Friberg på Facebook.

Publicerad:

Giant Diablo (född 2000 e. Supergill) tränades under hela karriären av Roger Walmann. Bland de största segrarna kan nämnas Svenskt Trav-Oaks, dubbla E3-titlar, Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och Sundsvall Open Trot. Hon var som bäst trea i Elitloppet (2005) men är kanske allra mest ihågkommen för det världsrekord som hon satte tillsammans med Johan Untersteiner på The Red Mile i Lexington 2007 på 1.08,5a/1609 meter.

– I dag tändes den finaste av alla stjärnor i himlen för mig. Sov så gott älskade finaste Giant Diablo, skriver Malin Boman-Friberg vidare på sin Facebook-sida.

Giant Diablo lämnade i aveln bland annat nästan niofaldiga miljonären D.One (e. Donato Hanover), som själv bland annat segrade i Svenskt Trav-Oaks och vann fyra större lopp under en framgångsrik USA-turné 2015.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.