Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tommy Nilsson har gått bort

Foto: TR BILD
En mycket stor dag för Tommy Nilsson när Mosaique Face vann Svenskt Travderby 2013. Foto: TR BILD

Hästägaren Tommy Nilsson är död.
Han blev 73 år gammal och efterlämnar hustru och två barn.
– Han har betytt oerhört mycket för mig och framför allt var det en underbar person, säger Lutfi Kolgjini.

Publicerad:

Tommy Nilsson var en välkänd person runt Jägersro, under många år var han en dedikerad hästägare som nådde stora framgångar och han såväl syntes som hördes gärna. Han ägde bland annat Mosaique Face, Rajesh Face, Quick Fix och Archangel Am. 

För ett par år sedan drabbades han av en stroke vilket försämrade hans hälsa och när han drabbades av en hjärtinfarkt orkade inte kroppen längre. Han blev 73 år gammal.

– Oerhört tragiskt. Han har betytt otroligt mycket för mig, satsat rejält och fått utdelning. Framför allt var han en underbar person, alltid med glimten i ögat och med stor humor. Ett nöje att umgås med honom. En av mina mest lojala hästägare och en mycket god vän, säger Lutfi Kolgjini.

– Senaste åren har han inte varit på topp och klagat över yrsel, och han drog ned på hästbeståndet men var fortsatt mycket intresserad. Till exempel ägde han Aquarius Face. 

Travronden har varit i kontakt med hans fru som godkänt en publicering.
– Det känns väldigt ensamt nu, vi var gifta i 52 år och kände varann i nästan 60 år, säger Ann-Christin “Stina” Nilsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.