Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trond Anderssen är död

Foto: ROGER SVALSRÖD
Trond "Bullern" Anderssen. Foto: ROGER SVALSRÖD

Trond Anderssen är död.
Den norske travtränaren blev 59 år gammal.

Publicerad:

I våras fick Anderssen det mycket dystra beskedet att han drabbats av lungcancer som spridit sig.

– En overklig chock. Jag har försökt att hålla mig i form och ätit nyttigt, och så får man ett sådant här besked. Det är oerhört tungt. Det är en mycket allvarlig prognos med spridning till levern, mjälten, njurar och binjurar, men utvecklingen av mediciner har kommit långt. Läkaren pratar om allt från två till tio år, jag får ta det för vad det är, sade han då till norska Trav- og Galopp-Nytt.

Kort senare fick han nya besked: Det handlade inte om lungcancer utan om hudcancer. Han fick medicin och körde häst fram till i somras men det blev bara några månader till i livet.

Natten mot onsdag dog han på Ringerike sjukhus i Norge, det skriver Trav- og Galopp-Nytt

Trond Anderssen var en av Norges främsta travtränare under många år och syntes flitigt även på svenska travbanor, inte allra minst med sin stjärna Yarrah Boko. Den hästen tog honom inte bara till Sverige utan ut i Europa och han tjänade över elva miljoner kronor och segrade bland annat i Harper Hanovers lopp, ett försök till Elitloppet samt tog ett tredjepris i Prix d’Amérique.

Travronden träffade Trond inför Elitloppet 2021 där hans Hickothepooh var en av deltagarna. Reportaget finns att läsa här.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.