Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kjell Eriksson har lämnat oss

Foto: MONTAGE
Kjell Eriksson, en stor profil i Bollnäs, har avlidit. Foto: MONTAGE

En av Bollnästravets största profiler och mest framgångsrika tränare genom alla tider har lämnat oss.
Kjell Eriksson avled den 26 juli vid en ålder av 86 år.
Våra tankar i denna stund går i första hand till hustrun Iris och barnen Ulf, Peter och Katrin med familjer.

Publicerad:

Kjell Eriksson var under hela sin karriär som professionell travtränare Bollnästravet trogen. Kjell firade stora framgångar med såväl kallblod som varmblod. Hans största framgångar får tillskrivas alla de hästar som hade Frelinge i namnet.

Det var hästar som Kjell vann många lopp med och flera större segrar. Det var hästar som Kjell och hans familj verkligen skolade från grunden eftersom hästarna föddes och växte upp på gården där familjen Eriksson bodde och fortfarande bor. Kjell var champion på Bollnästravet åren 1969 och 1971. Han tog under sin karriär som kusk 336 segrar. Kjell slutade köra lopp 2002, sista året han hade tränarlicens var 2010.

Förutom att Kjell var en synnerligen duktig travtränare så var han även intresserad av hur Bollnästravets sköttes och utvecklades. Han var en trogen medlem i vårt travsällskap under många år. Kjell var en av de personer som först valdes in i Bollnästravets Mästarnas Mästare, Bollnästravets eget ”Hall of Fame”.

Nu när inte Kjell finns med oss längre och kan bidra med sina kunskaper när det gäller att träna och köra häst så är det lite unikt att hans samtliga tre barn för dessa kunskaper vidare, som de en gång fått från sin far.

Vi skall heller inte glömma Kjells hustru Iris som under alla år funnits vid Kjells sida och stöttat honom i hans verksamhet, men även mycket engagerad i övrig verksamhet vid travbanan.  Kjell Eriksson är verkligen en av de som varit med och bidragit till att Bollnästravet är den travbana som den är idag.

CARL ERIK SANDSTRÖM, Ordförande Södra Hälsinglands Travsällskap

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.