Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heart Of Steel tvingad till operation

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Heart Of Steel underpresterade senast på Skive och är nu halsopererad. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Heart Of Steel vann Copenhagen Cup men floppade sedan i Jubileumspokalen på Skive.
– Hästen är halsopererad nu, berättar Peter Untersteiner.

Publicerad:

Efter den överraskande segern i Copenhagen Cup seglade sexårige Heart Of Steel (e. Cantab Hall) upp som en intressant elitloppskandidat. Hästen fick dock inte plats där, utan Peter Untersteiner tog istället ut honom dagen efter Elitloppet i Jubileumspokalen på Skive. Där blev det en fjärdeplats från dödens.

– Heart Of Steel var som en tiger i Copenhagen Cup, men sedan stinglös i Jubileumspokalen. Vi kollade upp hästen med veterinär och hittade ett fel i halsen, säger Peter Untersteiner och fortsätter:

– Det är en så kallad entrapment. En hinna i halsen hade lagt sig över struplocket och nu har denna bränts bort med hjälp av laser. Just nu går Heart Of Steel bara omkring och tar det lugnt i hagen.

Hur ser prognosen ut?

– I bästa fall kan Heart Of Steel vara tillbaka på tävlingsbanan om 2,5 månader. Det var ingen bra tajming på det här, men samtidigt känns det skönt att vi hittade felet så snabbt.

Heart Of Steel har så här långt tagit 14 vinster och tjänat drygt 2,8 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.