Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Konvalescens väntar Önas Prince

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Önas Prince blev fyra i Elitloppet tidigare i år. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Önas Prince är opererad.
Per Nordström meddelar på Twitter att de lyckats lokalisera en chipfraktur och att hästen nu har en tids konvalescens framför sig.

Publicerad:

I slutet av juli berättade Per Nordström för Travronden att Önas Prince tävlat klart för i år. 

Hingsten som var fyra i Elitloppet tidigare i år har i de senaste starterna inte fått det att stämma hundraprocentigt. Kretsen kring hästen bestämde sig då för att utreda vad som störde stjärnan. Och nu är Chocolatier-sonen opererad. 

Nordström berättar om ingreppet på Twitter.

”Vi hade kunnat se röntgenförändringar på vänster framknä och bestämde oss för att gå till botten med det och göra en operation även om det alltid är en risk när man söver en häst. När veterinären gick in med atroskopi kunde det konstateras lite mindre skador på ledbrosket, men det som orsakat mest smärta var en chipfraktur som inte kunde ses på röntgenbilderna och denna benbit avlägsnades. Nu väntar en tids konvalescens innan vi tar sikte mot nästa säsong”, skriver han.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.