Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nio Jerry Riordan-tränade hästar belagda med startförbud

Foto: BRUNO VANDEVELDE/LE TROT
Jerry Riordan har fått backning från ST angående vaccinationer. Nio av hans hästar har fått startförbud av den anledningen. Foto: BRUNO VANDEVELDE/LE TROT

Svensk Travsport har tagit beslut om startförbud på nio hästar i Jerry Riordans träningsstall. Detta beroende på oklara vaccinationsförhållanden.

Publicerad:

Så sent som i onsdags skrev Travronden om tre hästar som blivit tvångsstrukna av Svensk Travsport på grund av oklara vaccinationsförhållanden. Det var Jerry Riordan-tränade duon Lucifer Boko och Big Best Heaven samt Petri Salmelas Peak'n Roll.

Nu har det framkommit att ytterligare sju hästar från Jerry Riordans stall belagts med startförbud av samma orsak. Dessa är Prince William, Mister Twister, Trixwithtrimmix, Arcoveggio, Andragathos, Pantocator och Far Wise As.

Så här skriver ST bland annat i sitt beslut:
”Eftersom det finns osäkerhet kring vaccinationsstatusen för alla hästar som har vaccinetikett med batchnummer 613328, och det inte går att fastställa vilka hästar som är korrekt vaccinerade, beslutas att samtliga hästar kvar på Riordans träningslista, där detta batchnummer har påträffats, ska förbjudas från att delta i tävlingar. Detta gäller tills dess att tränaren har vaccinerat om hästarna och uppvisat giltiga vaccinationer införda i hästarnas pass till Svensk Travsport.”

Jerry Riordan uttalade sig i onsdags för Travronden angående duon Lucifer Boko och Big Best Helvin.
– Jag hade ju tränaransvaret för hästarna så det är ju mitt fel att vi varit för slapphänta med vaccinationen. Nu får vi göra rätt och vaccinera om med två sprutor.

ST:s beslut om startförbud går inte att översklaga.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.