Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Barack Face var sjuk i Oslo Grand Prix

Foto: ANDERS KONGSRUD/HESTEGUIDEN
Barack Face och Adrian Kolgjini innan söndagens Oslo Grand Prix. Foto: ANDERS KONGSRUD/HESTEGUIDEN

Barack Face tävlade långt under sin förmåga i söndagens Oslo Grand Prix.
Nu står det klart att han var sjuk i samband med loppet.

Publicerad:

Barack Face årsdebuterade på bästa sätt i maj då han vann Copenhagen Cup. I söndags gjorde han sin andra start för året. Nu i Norges största lopp, Oslo Grand Prix. Med knappt 1.700 meter till mål tog han plats utvändigt om ledande Joviality

I den sista svängen föll Barack Face tillbaka och slutade oplacerad. Redan efter loppet sade Adrian Kolgjini att hästen blev onormalt trött, och en veterinärundersökning på tisdagen visade att hästen var sjuk. Det skriver Sulkysport.

– Barack Face hade tjockt med slem i halsen. Nu får vi se hur långdraget det blir, men det var helt klart ett hack i skivan, säger Adrian Kolgjini till Sulkysport.

“Går inte att veta på förhand”

Adrian Kolgjini berättar att han har haft problem med sjuka hästar i stallet den senaste tiden, vilket också har påverkat resultaten.

– Klart att det var ett misstag att starta Barack Face, men det går inte att veta på förhand. Dessutom visade hästen inga symptom på sjukdom. Man går inte heller ner och rotar i halsen och stör slemhinnorna några dagar innan ett lopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.