Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Positivt om From The Mine: ”Han är sig själv igen”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Catarina Norqvist kan glädjande nog lämna positiva rapporter angående hennes stjärnhäst From The Mine. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Komethästen From The Mine är rejält på bättringsvägen efter sina akuta kolikproblem i slutet av förra veckan.
– Han är sig själv igen, pigg och glad, berättade Catarina Norqvist i dag vid lunchtid.

Publicerad:

Det har varit några väldigt tuffa dagar för B-tränaren Catarina Norqvist. Stallets stora stjärna From The Mine (e. From Above) skulle ha startat i Silverhästen på Solvalla i lördags, men fick allvarliga kolikkänningar i torsdags. Norqvist var ett tag väldigt orolig, men kunde ge lite mer positiva rapporter under fredagen. Då hade det börjat vända och under måndagen ser det alltså ännu bättre ut.

– From The Mine har varit trött och off några dagar, men nu verkar han som sagt sig själv igen. Samtidigt gäller det att ha fortsatt noga koll på hästen, för det kan fortfarande komma bakslag.

Själv är hon också trött, men startade ändå Kalles Caviar Ås under Umåkers lunchtävlingar i dag (oplacerad).

– Det har inte blivit mycket sömn, men det är det förstås värt. Just nu känns det som jag dragit högsta vinsten.

När det gäller det närmaste framtiden vill inte Catarina Norqvist spekulera så mycket.

– Först måste hästen bli helt återställd och så. Men det är inte omöjligt att han, om det fortsätter att gå bra, får göra någon start till i vinter. Han fungerar bra med skor också.

Hittills i år har From The Mine tagit sex segrar och sprungit in 789.500 kronor. Det är bara runt 70.000 mindre än 2019.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.