Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norqvists stjärna kämpar med kolik

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
From The Mine kämpar för sitt liv. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Den karismatiske From The Mine, som utvecklats på fantastiskt sätt det senaste året, skulle ha startat på lördag. Så blir det däremot inte. Istället kämpar han nu för sitt liv.

Publicerad:

Det är tränare Catarina Norqvist som själv lagt ut det tråkiga beskedet på sin Facebooksida. För Kanal 75 har hon utvecklat om tillståndet för stjärnan.

– Veterinären har gjort vad man kan, men här uppe i norr finns inte samma hjälp att få som söderut. Vi har ingenstans att åka om han skulle behöva opereras. Just nu kan vi bara hålla tummarna, säger Catarina Norqvist.

Framför allt riktar hon hård kritik mot att det inte finns någon hästklinik i närheten av Umeå, vilket det tidigare gjorde.

- Man snackar om hästvälfärd, men det är inte okej att det inte finns någon klinik som kan göra buköppningar här uppe i norr längre. Jag kan inte åka så långt söderut som krävs för att komma till någon klinik. Då är han död, fortsätter Norqvist.

Det sista hon tänker på, är det faktum att man nu missar V75-finalen på Solvalla under lördagen.

– Det betyder såklart ingenting just nu. Nu handlar det bara om att inte förlora hästen. Det är svårt att prata. Hästen står bland annat med dropp nu. Vi kan bara hoppas det ska gå bra, men just nu är jag livrädd att hästen ska dö.

From The Mine insjuknade under torsdagsmorgonen, stjärnan visade symptom på kolik. Hästen har sprungit in nästan 2,2 miljoner kronor och vunnit 22 av karriärens 63 lopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.