Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Betting Gangster har tävlat färdigt

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Betting Gangster får nu avsluta sin tävlingskarriär. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

E3-vinnaren Betting Gangster har gjort sin sista start.

Publicerad:

Det är ägarna Stall Betting som skriver om detta på sin Facebook-sida.

”Alla sagor har ett slut. Det känns väldigt tråkigt att behöva ta ett sådant här beslut. Det som i alla fall gör det lite lättare är att vi redan har trott att karriären varit över två gånger tidigare och att vi var förberedda på det här. Vi visste att oddsen var kraftigt emot oss då vi gick in i den här säsongen.”

Numera sexårige Betting Gangster (e. Going Kronos-Viola Silas) tog sin största seger i den korta E3-finalen i Gävle för Jerry Riordan och slutade samma år även fyra i Kriteriet och trea i Breeders Crown. Under fyraåringssäsongen var andraplatsen i Breeders Crown det klart bästa. I februari 2020 flyttades hästen till Åke Svanstedts i USA, där han dock tvingades genomgå en operation. Det har sedan fortsatt att krångla med bland annat en gaffelbandsskada och i senaste starten på Meadowlands den 17 juli stannade hästen helt till slut. Framför allt har problemet varit att hästen inte fått tillräckligt med luft under loppen.

Ägarna Stall Betting har ännu inte bestämt hur pensionärslivet ska utformas för Betting Gangster. Han avslutar tävlingskarriären med tio segrar och 3,8 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.