Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Captain Corey är skadad

Foto: LISA PHOTO
Åke Svanstedts hambletonianvinnare Capten Corey är skadad. Foto: LISA PHOTO

Åke Svanstedts hambletonianvinnare Captain Corey har drabbats av en hovbensfraktur och startar inte mera i år.
– Han kanske kan börja träna igen om fem månader om nu ägarna väljer att fortsätta låta hästen tävla, säger Åke Svanstedt till ATG Live.

Publicerad:

Treårige Captain Corey (e. Googoo Gaagaa) har gått fram som en ångvält hittills i år i storloppen i USA. Det största var förstås segern i Hambletonian Stakes, men det blev även en fullträff i Earl Beal, Jr. Memorial. Sammanlagt har Captain Corey ordnat fem vinster och tjänat drygt 750.000 dollar i år, men nu stoppas hästen av en skada.

– Han har drabbats av en hovbensfraktur. Det krävdes en specialist för att hitta sprickan. Det är inte så allvarligt, men hästen kan inte starta mera i år. Vi hade siktat på Kentucky Futurity och Breeders Crown och det är givetvis synd att vi nu missar dessa penningstinna lopp, berättar Åke Svanstedt i ATG Live.

Prognosen är ändå god.

– Det är en bra chans att få Captain Corey tillbaka till tävlingsbanan, men det beror som sagt på hur ägarna väljer att göra. Jag tror annars att det här är en häst som har goda möjligheter att bli bra även som äldre. Jag som tränar vill förstås att han ska tävla vidare, fortsätter Svanstedt.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.